Tuesday, September 21, 2010

severe asthma....

banyak betul penyakit aku dapat sekarang... kadang2 stress btl...
sepatutnye esok nak kena operate untuk buang ovarian cyst.. tp terpaksa di postpone ke minggu..
sebab demam+batuk+semput+selseme... kalau teruskan jugak takut ada complication kat paru2 plak...

masalah sekarang ni plak.. da 3 hari da.. asthma ni makin menjadi-jadi.... semalam gi kecemasan amik nebulizer.. tapi tak lega jugak.. sekarang duk amik prednisolone secara berterusan... lambat sikit makan, terus stat balik semput ni... bilik da la tingkat 3.. nak sampai ke bilik tu, peluh xyah citer bnyk mana, berapa kali stop rehat sblm nak sampai ke tingkat 3... sampai je bilik, memang xleh watpe.. kena baring terus, slalunye akan terus tetido untk 1-2 jam....

tatau la mcmana.. dgn study medic ni betul menguji kekuatan.. sampai satu masa rasa mcm nak berhenti blaja je... 4th year ni plak bnyk betul kena berdiri... banyak kena berjalan sana sini, nek tangga turun tangga... tambah dgn cyst ni plak, memang rasa terbeban... wat masa sekarang ni memang aku nak berehat dulu.. xpelah aku lepaskan posting ortho ni... remedial pun xpalah...

pepun semua ni ujian untuk diri ini... Allah takkan bagi ujian kat hambanya kalau dia xmampu nak tanggung... aku nak tunjukkan aku akan dapat segulung ijazah doktor perubatan kat mak ngan ayah aku.. lambat sikit pun xpa... harap2 semuanya lancar sepanjang perjalanan ini...

p/s- aku sgt bersyukur sebab ada suami, family, dan kawan2 yg sgt mengambil berat dan membantu diri ini.. i love u all so much.....

2 comments:

miss keroppi said...

ooo..ye ke faza? xtaw lak aku... harap2 kesihatan bertambah OK..
btw, selamat hari raya..Maaf zahir Batin eh..hehe:D

faza said...

tq2..
selamat hari raye gak.. maaf zahir batin