Thursday, November 20, 2008

peristiwa subuh..

Saje je nak kongsi kat sini.. peringatan buat diri ni dan juge renungan bersama....

Peristiwa subuh, Raihan

Tabuh berbunyi gemparkan malam sunyi

Berkumandang suara azan
Mandayu memecah sunyi
Selang seli sahutan ayam

Tapi insan kalaupun hanya ada
Mata yang celik dipejam lagi
Hatinya penuh benci
Berdengkurlah kembali
Begitulah peristiwa di subuh hari
Suara insan di alam mimpi

Ayuh bangunlah
Tunaikan perintah Allah
Sujud mengharap keredhaan-Nya
Bersyukurlah bangkitlah segera
Moga mendapat keredhaan-Nya
Begitulah peristiwa di subuh
hariSetiap pagi setiap hari

sekarng ni mmg ramai sgt da yg tak amik berat sgt da pasal solat subuh.. kalo kat sini, reason yg paling slalu, sbb xsdr… puncanye, mlm stay up smpi lwt pagi.. pada pendapat aku, tak salah untk kite study lame mane pun, xtido pun xpe.. tp jgn smpi abaikan solat.. tu mende yg paling penting dalam hdp ni.. kite blh bg mase yang sangt lame untk study, tp ape salahnye bg sikit ruang untuk pencipta kite ni.. xlame pun subuh tu, paling lame pun 5 minit.. dgn study yg begitu hard, mmg pasti slalunye kite akan score wkt exam… sebab Allah ni adil, kite usaha mmg kite akan dpt.. tp adakah kejayaan kite ini diiringi dgn sebuah keberkatan?
aku slalu dgr ayat.. tp xla sbjk camtu, mksdnye same.....
“ kesempurnaan dan kejayaan pada sesuatu hari itu adalah bermula dgn kesempurnaan subuhnya”..
same-same kite renungkan...

1 comment:

orang luar said...

bagusnye dak ni...ishy9x